Till startsidan

DJURFAKTA

Vi erbjuder Priser Sjukdomar Djurfakta Om oss


HUND - PRO- & PREBIOTIKA


Probiotika, ett annat namn för de nyttiga bakterier som lever i tarmen och som hjälper till att bibehålla och ge näring till de mikro-organismer som sköter om matsmältningen.
Prebiotika består av olika sockerarter och stimulerar tillväxten av probiotiska bakterier (de nyttiga bakterierna).
Det finns en rad olika orsaker till varför balansen i din hunds tarmflora kan rubbas. Här följer några av de vanligaste orsakerna:


FoderbyteMag- och tarmsjukdomarAntibiotika eller annan medicineringStress, såsom t.ex. resa, miljöändring eller operation


En vanlig följd av denna obalans är diarré, och att kroppen inte kan tillgodogöra sig näring i vanlig ordning. Det kan även leda till att kroppen blir mer mottaglig för infektioner.

Under de senaste åren har det forskats mycket runt probiotika och man har hittat områden där man anser att det har en stor positiv effekt att ge probiotika som tillskott.

Ett användningsområde är att preventivt tillsätta probiotika för att undvika obalans i tarmfloran. Till exempel kan man ge probiotika till sin hund samtidigt som den behandlas med antibiotika. Det rekommenderas att fortsätta ge probiotika i upp till två veckor efter avslutad antibiotikakur.

Det har även visat sig att probiotika kan göra nytta för hundar med hudallergi.  ÖPPETTIDER

Öppet vardagar samt torsdagskvällar.
Förboka ditt besök per telefon.

040-400 242
0708-76 99 58


  ADRESS

Svedala Veterinärpraktik
Kråkegårdsvägen 39
233 38 Svedala

svedvet@hotmail.com

  HITTA TILL OSS


Visa större karta