Till startsidan

VI ERBJUDER

Vi erbjuder Priser Djurfakta Om oss


HÄST GASTROSKOPI


Vid misstanke om magsår är det oumbärligt med gastroskopi. Det krävs noggrann planering inför besöket. Det går även bra att läsa mer om magsår, klicka här, före undersökningen.


Då du bokat din gastroskopitid börjar din och hästens förberedelser inför undersökningen.


14 timmar före gastroskopin skall hästen påbörja sin fasta. Vi försöker alltid boka en morgontid så att det blir minimal stress för hästen som fastar. Det betyder att för en undersökning kl 10 skall hästen fasta från kl 20 kvällen före. Tag bort rester av hö/hösilage, men självklart full tillgång till vatten. Bädden skall inte bestå av något den kan äta såsom tex halm eller halm/rapspellets. Detta för att vi skall kunna göra en optimal undersökning.
Medtag frukost bestående av grovfoder (hö/hösilage) till kliniken att ge efter undersökningen.

Väl framme här kommer din häst att vägas, rogivande medicin kommer att tillföras intravenöst och eventuella blodprover tas. Gastroskopet förs sedan ner via näsan, svalget, matstrupen och ner till magsäcken. Med den rogivande medicinen blir undersökningen lugn och utan stress för din häst. Magsäcken fylls med luft för att kunna studera insidan på bästa sätt.

Efter gastroskopin får hästen återhämta sig i en box och när sederingen har slutat verka får den äta sin frukost samt erbjudas ljummen mash-gröt i dagstallet.

  ÖPPETTIDER

Öppet vardagar samt torsdagskvällar.
Förboka ditt besök per telefon.

040-400 242
0708-76 99 58


  ADRESS

Svedala Veterinärpraktik
Kråkegårdsvägen 39
233 38 Svedala

svedvet@hotmail.com

  HITTA TILL OSS


Visa större karta