Till startsidan

BEHANDLINGAR

Vi erbjuder Priser Djurfakta Om oss


AVLIVNING


Ett svårt beslut

De flesta djurägare kommer någon gång ställas inför det svåra beslutet att behöva ta bort sitt älskade djur. Det kan vara på grund av att djuret fått en sjukdom som gör att det inte kan fortsätta leva ett bra liv, hög ålder eller ägarens personliga skäl.

För oss på kliniken är det mycket viktigt att slutet blir värdigt, oavsett djurslag. Vi har stor förståelse i allt vad det rent känslomässigt kan innebära för dig som ägare till djuret, då de flesta av oss någon gång själva befunnit oss i samma situation.

Vi utför även hästavlivnig i stillhet (läs mer nedan).Avlivning hund, katt och övriga smådjur

De flesta djurägare vill vara med vid avlivningen, dels för att de vill att djuret ska känna sig trygg, dels för att de själva vill vara med och se att djuret verkligen är dött. Att vara med och ta farväl och själv se att djuret är borta är en viktig del i bearbetningen av sorgen. Vill du inte vara med så behöver du naturligtvis inte vara det.

Djuret får en rogivande och smärtstillande medicin i form av en injektion. Under de femton till tjugo minuter det tar för medicinen att verka får du sitta ifred med ditt djur.

När du som djurägare och veterinären anser att inte mer rogivande behövs kommer djuret att sövas ned mycket djupt och då all känsel är borta kommer veterinären att ge ett hjärtstick så att hjärtat stannar och djuret är dött.

Djuret somnar in helt lugnt, precis som när man söver inför en operation. Efteråt kontrolleras noga att djuret inte längre lever.

Du får gärna stanna kvar i rummet tillsammans med ditt djur en stund.

Medtag legitimation när du kommer till kliniken, då du fyller i en 'anhållan om avlivning'.Vad händer med djuret sedan?

Om du som djurägare inte väljer att ta hem djuret efter avlivningen kan vi ombesörja gemensamhetskremering.

Separat kremering: Om du vill ha askan efter ditt djur får du själv ombesörja lämning och hämtning hos Djukrematoriet Sysav, Spillepengen i Malmö. Djuret kremeras då enskilt, och du får välja ut en urna.

Avlivning häst

Hästar avlivas här i stillhet, inga andra hästpatienter stör. Vi är utomhus och hästen får beta gräs om årstiden erbjuder.
Hästen förbereds inne på kliniken genom vägning och anbringande av intravenös kanyl i en halsven. Vi går därefter ut och den får en rogivande medicin. Efter en stund söver vi hästen, precis som vid en vanlig narkos. När hästen lagt sig ner tillför vi avlivningsmedel. Till sist ges ett hjärtstick som stannar hjärtat, senare samma dag transporteras hästen bort för destruktion.

Medtag eventuella försäkringsdokument och hästpass vid avlivningen då detta skall stämplas samt att du kan legitimera dig som ägare.  ÖPPETTIDER

Öppet vardagar samt torsdagskvällar.
Förboka ditt besök per telefon.

040-400 242
0708-76 99 58


  ADRESS

Svedala Veterinärpraktik
Kråkegårdsvägen 39
233 38 Svedala

svedvet@hotmail.com

  HITTA TILL OSS


Visa större karta