Till startsidan

BEHANDLINGAR

Vi erbjuder Priser Sjukdomar Djurfakta Om oss


ULTRALJUD


Ultraljud
Ultraljud är en smärt- och biverkningsfri undersöknings-metod där djurets mjukdelar kan studeras med resonans-återgång. Ultraljud är helt ofarligt för djuret. Våra ultraljudsmaskiner har hög prestanda och är av samma typ som används på humansjukhusen, men är optimerade för de typer av undersökningar som utförs på djur.
I samband med vissa av ultraljudsundersökningar får djuren lugnande medel – detta för att få ett så bra resultat som möjligt av undersökningen och för att minska stressen för djuret. Undantag är ultraljud av hjärtat då djuret bör vara helt vaket
Senor, ligament, ledkapslar och senskidor på hästar lämpar sig bra för ultraljudsundersökning.

De vanligaste ultraljudsundersökningarna på smådjur är dräktigheter, bukultraljud och ekokardiografi (ultraljud av hjärta). Vid en bukultraljudsundersökning undersöks bukorganen inklusive kärl och lymfknutor. Förändringar i t ex lever, njurar och livmoder kan bedömas. Vid ett ekokardiografi undersöks hjärtat, hjärtsäcken samt kärlen till och från hjärtat.

Dräktighet på hund och katt utförs efter dag 28.
Dräktighetsundersökning på häst utförs efter dag 18; Invärtes ultraljudsundersökning- Ultraljudsproben förs in rektalt på stoet. Dräktighetskontroll med hjälp av ultraljud är riskfri för foster och modersdjur.

Läs mer under hund-ultraljud och katt-ultraljud  ÖPPETTIDER

Öppet vardagar samt torsdagskvällar.
Förboka ditt besök per telefon.

040-400 242
0708-76 99 58


  ADRESS

Svedala Veterinärpraktik
Kråkegårdsvägen 39
233 38 Svedala

svedvet@hotmail.com

  HITTA TILL OSS


Visa större karta