StartsidanVetcheck

-Upplever du problem med din häst?
-Fungerar inte din häst i ridningen som du vill eller beter den sig annorlunda i stallet eller hagen?
-Stannar den på hinder, hugger i bettet, är stelare i en sida, eller har ett annorlunda rörelsemönster
-Tveka inte utan hör av dig till oss för en vetcheck.


I vetcheck ingår en omfattande undersökning av din häst. Bästa starten är att vi ser hästen riden eller longerad, vi använder oss också av digital rörelseanalys. Ridningen ger mycket mer information om vad som är er frågeställning. Här kan du rida på utebana eller i ridhus och du kan visa och få berätta vad som känns annorlunda. Vid longeringen undersöker vi även hästen med AI- artificiell intelligens - lameness locator - en videouptagning där hästens travrörleser i båda varven analyseras via en videoinselning och med 2 mm precision jämförs hästens steg och en sammanställning ger veterinären objektiv information angående rörelsestörningar. Efter rörelseanalys på ridbana/ridhus undersöker vi hästen inne på kliniken. Vi lyssnar på hjärta och lungor, palperar igenom ben och muskulatur och hästen travar på inomhus löpargång där vi gör böjprov av benen.
Vetcheck har ett fast pris och övriga åtgärder som bedövningar, röntgen, ultraljud, ledbehandlingar eller andra behandlingar tillkommer enligt taxa.

Vi som driver kliniken har egna tävlingshästar och vet hur viktigt det är att hästen hela tiden kan prestera på topp. Det måste sättas av gott om tid för att göra en professionell och noggrann undersökning. En erfaren veterinär behöver tid för att lägga anestesier för att släcka ut hältor och fastställa diagnos.

Vänta inte för lång tid som hästägare med att låta en veterinär undersöka din häst. Ju längre tid hästen har en obehandlad skada kommer det att vara svårare och ibland även med en sämre prognos för att bota det hästen har drabbats av. Vårt fasta pris för vetcheck (hältutredning) häst gör att du som hästägare skall kunna känna dig trygg med att veta vad undersökning kostar. Då känns det enklare att så tidigt som möjligt låta en veterinär undersöka din häst när den inte fungerar som du vill. Behövs anestesier, behandlingar eller rtg/ultraljud tillkommer som vi tidigare skrivit, kostnader enligt taxa. I samråd med dig kan veterinären utöver behandling även skriva remiss till rehabilitering som tex vattenträning, tömkörning, sjukgymnast där ekonomisk ersättning utgår från de flesta försäkringsbolag.

Hos oss erbjuds din häst möjlighet till väl utprövade behandlingar. Vi ligger alltid i framkant när det gäller val av mediciner för ledbehandling till varje enskild patient. Vi erbjuder samtliga på marknaden förekommande mediciner och behandlingsmetoder godkända av ditt försäkringsbolag. Mjukdelar, muskler och ligament kan även behandlas med stötvåg och TENS.


« Tillbaka