Startsidan

Kunnig butikschef håller stort sortiment och hjälper med ditt fodervalFoderbutik

Inne på kliniken finns en stor foderbutik med hund, katt och hästfoder som följer klinikens öppettider. OBS att vi enbart har kvällsöppet på torsdagar. Här finns även medicinska sjukfoder och tillskott för djur med speciela behov. Liniment, vitaminer, förbandsmaterial och medicinska schampon mm

HUND & KATT
Medicinskt foder
Hos oss hittar du även HELA Royal Canins fantastiska sortiment för medicinska foder till både hund och katt.
Fodret är världsledande för behandlingen av flera sjukdomstillstånd hos hund och katt. Efter provtagning och diagnos ger vi information om vad som kan bli en del i planen för just ditt djur. Både gällande foder och medicinering.
Friskfoder
Vi säljer Hill's Vet Essentials friskfoder av absolut högsta kvalitet. Efter många år av friskfoderförsäljning kan vi stolta och med eftertryck stå för att varje liten kula foder, vacuumförpackningen, arom, textur och näringsinnehåll har allt vi önskar av ett toppenbra friskfoder.

HUND
Att hitta rätt foder till sin hund är viktigt. Det är ovärderligt att hitta ett foder som passar hundens mag- och tarmsystem. Avföringen skall vara hård, fast, och av en mörkare nyans. Det ska i princip låta ”pling” när avföringen når marken. Om avföringen istället är porös och ljusfärgad, kan detta leda till att djuret får problem med tex. sina analsäckar. Det är även viktigt att fodret täcker alla behov som djuret har när det kommer till energi och näringsvärden.

Har din hund problem med något av sina inre organ, sin hud eller stigande ålder, kommer ett välanpassat medicinskt foder eller friskfoder förbättra livskvaliteten för din hund.

Vi är återförsäljare av Royal Canin’s foder, och erbjuder ett stort sortiment av friskfoder och medicinskt foder till hund. En foderjustering enligt veterinärens råd kan ge en hälsosammare hund. Vi har en mängd kosttillskott i vår butik som kan hjälpa din hund vid tex diarré, hälta problem med bukspottskörteln, hud, mm.

KATT
Att hitta rätt foder till sin katt är viktigt. För att katten ska må bra är ett foder som passar kattens mag- och tarmsystem en viktig aspekt. Avföringen skall vara fast, och av en mörkare nyans, inte porös och ljusfärgad. Det är även viktigt att fodret täcker alla behov som djuret har när det kommer till energi och näringsvärden.
Innekatter som inte har tillgång till gräs är ofta i behov av ett foder som hjälper dem att få ut sina hårbollar, ett foder med så kallat hårbolls index.
Om din katt tex. har problem med något av sina inre organ eller lider av fodermålsallergi, kan detta i vissa fall vara kontrollerbart med hjälp av något så enkelt som att byta till ett välanpassat medicinskt foder.
Vi har en mängd kosttillskott i vår butik som kan hjälpa din katt vid tex diarré, hälta problem med bukspottskörteln, hud, mm.

HÄST
Det är viktigt att varje häst har en individuellt välbalanserad foderstat. Hos oss finns färdiga provpåsar för ditt hösilage / hö där du kan välja mellan enkla till mer avancerade analyser. Vi har utbildad personal som med foderprogrammet PC-Horse hjälper dig att komponera en foderstat till just din häst.

Med foderprogrammet PC-Horse kan du enkelt välja och jämföra kraftfoder från alla foder på marknaden. Vi har en hästvåg på kliniken dit alla våra kunder alltid är välkomna att väga sina hästar för att följa upp att foderstaten är den rätta.
Vi är återförsäljare av Svenska Foders hästfoder Hippo. Vi säljer även fodertillskott för optimal ledfunktion, rinndiarré, diarré häst, vitaminer, hovtillskott, magsyrebalanserande tillskott, salt och magnesium.