StartsidanSkotträdsla

Nyårsafton kommer oundvikligen varje år i din hunds liv. Är du osäker på om din hund är eller inte är skotträdd kan du på ett säkert sätt testa av med en knallpulverpistol.

Ta med en garanterat skottsäker hund ut i skogen för att testa.
Utförande:
Ta med en knallpulverpistol ut i skogen och låt din hund leka med en annan trygg hund. När de har som roligast trycker du av ett par skott. Hunden kommer då troligtvis att reagera. Hunden kommer då att söka den andra hundens reaktioner, samt iaktta hur du själv reagerar. Den trygga hunden bryr sig inte alls, inte heller du. Gör detta några gånger vid olika tillfällen, då har du förberett din hund på ett bra och säkert sätt. Är du extra försiktig kan du vira in pistolen i en handduk första gången du trycker av.
Vissa hundar är skotträdda i sig själva, andra inte. Detta är inget som har blivit fel eller blivit rätt i tidigt stadium.

Vissa hundar BLIR skotträdda då de varit med om något obehagligt i samband med ljud/lukt smällare.

Det finns en mängd olika sätt att försöka bemästra skotträdsla på allt ifrån att stänga in hunden i ett ljudisolerat rum, hög musik på radion, skottljud på CD skiva, feromoner mm.
Att resa bort till platser där smällare inte existerar (långt ute på landet) kan vara ett väl så bra alternativ.

Vissa hundar är dock så rädda för ljudet av skott och fyrverkerier att du som ägare måste söka upp en veterinär för att få receptförskriven sederande/hypnotsierande medicin.

Receptförskriven medicin för att dämpa ljudrädsla måste föregås av en enklare undersökning av allmäntillstånd, kontroll hjärta och vikt för att med så stor säkerhet som möjligt välja rätt medicin.

Vänd dig till oss i god tid före "smällandet" börjar så att du i lugn och ro kan studera effekten hos just din hund av den förskrivna medicinen.

Med förhoppning om en lugn och finstämd nyår / julhelg.« Tillbaka