StartsidanKloklippning

Kloklippning

Vi varierar ofta kloklippning med kloslipning

Svarta klor
Kloklippning på din hund om den har svarta klor är inte självklart enkelt även om den är snäll. Storvuxna hundar med stora, starka, svarta klor kan dessutom bilda sprickor vid kloklippningen. När klorna är svarta är det svårt att se var pulpan slutar och därför händer det lättare att du klipper hunden in i pulpan. Många gånger kan det kännas tryggt att träffa en professionell kloklippare hos oss på kliniken för att repetera och öva under trygg övervakning.
Vi använder oss dessutom ofta av en kombination av kloklippningstång och uppladdningsbar kloslip.

Vita klor
Vid klippning av vita klor blir allt mycket lättare för att undvika att klippa in i pulpan. Även om pulpan syns kan dock klon böja sig när den växer och lite speciell teknik kan behövas för att få ett bra resultat.Rädd hund
Din hund kan vara lite obekväm av att behöva sitta still och hållas fast i tassen vid kloklippningen, likväl som den även kan vara rädd om det är någon som tidigare har klippt den i pulpan med påföljande stark smärta från den blödande pulpan.
I sällsynta fall kan vi behöva ge lugnande medel men ofta räcker det med ett par besök för att komma tillrätta med kloklippningen med hjälp av kunnig och erfaren personal.

Vi har även hundar som kommer regelbundet för trimning/klippning av klorna av personalen här på kliniken antingen för att husse o matte har dåliga erfarenheter eller helt enkelt inte klarar av kloklippningen.

Bästa hundägare, ni är alltid lika välkomna att vända er till oss för hjälp med klorna. All bokning via telefon och på 040-400242. Ring gärna må, ons, fre efter lunch och tala med Camilla.« Tillbaka