Startsidan


HundklinikHöft och armbågsleds röntgen HD-AD rtg

Vi utför HD-AD rtg för Svenska Kennelklubben SKK. Höftledsdysplasi (HD) respektive armbågsledsdysplasi (ED) är ärftligt betingade utvecklingsrubbningar. SKK tillämpar en central bedömning och registrering av hundens höftleds- och armbågsledsstatus som ett led i Svenska Kennelklubbens (SKK) hälsoprogram för att avkomman ska kunna registreras hos SKK. På SKK´s hemsida kan du söka efter "din" hundras och ta reda på vad ditt rasförbund kräver för typ av rtg undersökning. Klicka här för info Vissa raser nöjer sig med en höftledsröntgen medan andra raser vill ha bilder på armbågarna och ibland även knäleder bbak.
Det kan även skilja på tiden för rtg i hundens liv (mellan 12- 18 månader). Storvuxna hundar röntgas senare och små hundar kan röntgas tidigare i livet.

Har du en blandrashund och vill veta armbågs eller höftledsstatus kan du även med blandrashund boka bedömning via SKK. Det går också bra att direktboka till oss för röntgen utan avläsning på SKK.

Så här gör du: Förbeställ dina bilder genom att gå in på SKK´s hemsida. Klicka här och betala avläsning och registrering.
När du beställt avläsning och registrering av bilder bokar du tid hos oss för själva röntgenundersökningen.
Ring 040 - 400 242, endast bokning via telefon under ordinarie öppettider.« Tillbaka