StartsidanVaccination

Att vaccinera sin katt är idag en självklarhet för den omtänksamme djurägaren. Vi hjälper dig gärna med din katt. Vid vaccination ger vi samtidigt rabatt på mikrochip om din katt behöver chipmärkas Ring oss så hjälper vi dig, klicka på tel 040-400242

I Sverige är flera virussjukdomar mycket vanliga då det i södra delarna av landet finns en stor vildpopulation av katter som är ovaccinerade och sprider smitta.
De sjukdomar katter bör vaccineras mot är kattpest och kattsnuva orsakad av felint panleukopenivirus samt felint herpesvirus och felint calicivirus. Vacciner som skyddar mot dessa sjukdomar kallas basvacciner Dessa virus är så allmänna att alla katter riskerar möta smittan.
Sjukdomar som förekommer mer sällan, men som vissa katter ändå kan behöva skyddas emot är tex klamydofila bakterier, kattleukemivirus och rabies. Dessa vacciner kallas tilläggsvacciner.

Grundvaccination, vacc A+B
Vaccination A)
Kattungar 8v om modern ej är vaccinerad, 12v om modern är vaccinerad eller alla äldre katter;
Vacc A:kattsnuva (rinotrakeit, caliciviros) och kattpest (panleukopeni)

Vaccination B)
3 veckor max 4 veckor efter vacc A, samtliga katter och ungar

Revaccination
Vid 1 års ålder eller efter 1 år om äldre katt grundvaccinerats

Tilläggsvacciner
Rabiesvaccination
Ger ett ett-treårigt skydd mot rabies 21 dgr efter vaccinationstillfället. Revaccination efter ett år och sedan var tredje år alternativt var tredje år beroende på vaccintillverkare.

Chlamydophila felis
Grundvaccination: Två vaccinationer med tre till fyra veckors intervall. Den andra vaccinationen ej tidigare än kattens 12:e levnadsvecka.
Revaccination: Årlig.
Kommentar, detta vaccin är komplett i skydd även mot kattpest och kattsnuva.

Vaccin mot kattleukos
Kattleukemivirus (FeLV). Grundvaccin två vaccinationer med 4v mellanrum och därefter årlig revaccination ger skydd mot kattleukos


« Tillbaka