StartsidanVaccination valp 12 veckor

Vid 12 veckors ålder har de flesta valpar kommit hem till sina nya ägare och vant sig vid sin nya miljö. De har förlorat sin mamma och sina syskon men samtidigt fått en ny kärleksfull familj. När du kommer till oss med din 12 veckors valp ingår en kostnadsfri hälsokontroll så att vår veterinär bedömer hur din lilla valp mår.

När valparna vid 8-veckors ålder generellt lämnas ut till sina nya ägare är de mycket små individer. De chippas, vaccineras och besiktigas vid 8 veckor och då är valpen tillsammans i grupp med sina syskon. Mycket händer de 4 följande veckorna och därför är veterinärundersökningen och hälsoboken valpen får med sig från oss viktig.

Valpen kommer att vaccineras med ett basvaccin som för svensk miljö ger ett bra basskydd. I södra Sverige och på Gotland har på senare år precis som i övriga Europa Leptospiros börjat dyka upp alltmer frekvent. Upplever du att din hund kan vara i riskzonen för Leptospiros går det bra att få mer information här på kliniken och samtidigt vaccinera om det känns angeläget. Från 12 v ålder kan valpen också vaccineras mot rabies inför eventuell utlandsresa.

Välkommen att boka en 12-veckors vaccination hos oss. Tel 040-400242« Tillbaka